ZAVRŠENO POSTAVLJANJE SOLARNIH PUNJAČA ZA MOBILNE TELEFONE

374

Baterije mobilnih telefona mogu se dopuniti solarnim punjačima u dvorištu Srednje škole u Kladovu, osnovnih škola u Korbovu, Rtkovu, Brzoj Palanci, Podvrški i Tekiji, kao i kod Arheološkog muzeja.

U okviru realizacije IPA projekta prekogranične saradnje Rumunija–Srbija „Zelena ekonomija za zelenije lokalne zajednice u Podunavlju“ učenici Srednje škole u Kladovu, od prošle godine, mogu svoje mobilne telefone da napune energijom sunca, zahvaljujući javnom solarnom punjaču mobilnih telefona, dok Kladovljani i njihovi gosti punjač mogu da koriste na Dunavskom keju, kod Arheološkog muzeja.

Solarni punjači za mobilne telefone ovih dana su postavljeni i u osnovnim školama na teritoriji opštine Kladovo. Đaci, nastavnici i svi oni kojima je baterija mobilnog telefona pri kraju mogu je dopuniti u dvorištu osnovnih škola u Korbovu, Rtkovu, Brzoj Palanci, Podvrški i Tekiji.

Prema projektu, JP „Komunalac“ ukupno je montirao solarne punjače na osam lokacija na kojima postoji video nadzor. Tokom sprovođenja projekta u izradi postolja i opreme za nesmetano funkcionisanje solarnih panela  za punjenje mobilnih telefona  doprinos konkretnim aktivnostima su dali kladovski preduzetnici i učenici Srednje škole na časovima praktične nastave.

Postavljanje solarnih panela za punjenje mobilnih telefona samo je jedan od segmenata u okviru sprovođenja IPA projekta „Zelena ekonomija za zelenije lokalne zajednice u Podunavlju“ i to između gradova Turnu Severin i Kladova za čiju realizaciju je iz ukupnog budžeta opštini Kladovo, kao vodećem partneru, opredeljeno 407.544 evra.

Prethodni članakOPŠTINA KLADOVO BOGATIJA ZA 105 STANOVNIKA
Naredni članakPRIJAVA ZA VOJNU EVIDENCIJU