ZIMSKI USPON NA RTANJ

378

Tradicionalni 40. Božićni uspon na Rtanj u organizaciji Planinarsko smučarskog društva „Dragan Radosavljević“ iz Zaječara biće organizovan u subotu, 14. januara.

Okupljanje učesnika i otvaranje akcije je u 8:15 časova kod motela „Balašević“, a uspon ka vrhu odvijaće se severnom i južnom stranom planine. Uspon severnom stranom počinje u 9 časova kod separacije Mirovo, silazak je u naselje Rtanj, ukupna dužina staze je oko 13 km uz uspon od oko 1200 m. Uspon južnom stranom je od 9:30 časova iz naselja Rtanj i potom silazak u selo, ukupna dužina staze je oko 12 km uz uspon od oko 1.000 m. Uspon južnom stranom je nešto manje zahtevan od uspona severnom stranom. Planirani izlazak na vrh Rtnja je oko 13 časova, a povratak u naselje do 17 časova.

Domaćini, planinarsko smučarsko društvo „Dragan Radosavljević“, neguje dugu tradiciju u organizaciji ovog događaja, koji iz godine u godinu beleži sve više učesnika. Na prošlogodišnjem, 39. Božićnom usponu na Rtanj učestvovalo je 1.019 planinara iz 73 planinarska društva iz cele Srbije. 2001 godine ustanovljen je jedinstveni sistem dodele priznanja, znački i plaketa za višegodišnje učešće na ovoj akciji.

Prethodni članakNA IZLOŽBI PREDSTAVLJENI AUSTRIJACIZMI U SRPSKOM JEZIKU /VIDEO/
Naredni članakPOJAČANA KONTROLA SAOBRAĆAJA TOKOM VIKENDA