OBELEŽEN SAVINDAN U KLADOVSKIM ŠKOLAMA /VIDEO/

586

Savindan je bogatim i raznovrsnim programom obeležen u svim obrazovnim ustanovama u opštini Kladovo.

U Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ nakon himne Svetom Savi, izrezan je slavski kolač. Domaćin slave bilo je Dejan Radulović, nastavnik matematike, a kolačar sledeće godine biće Monika Nastić iz Saveta roditelja. Ovom prilikom direktorka škole Gordana Jovanović uručila je nagrade pobednicima likovnog i literarnog konkursa čija je tema bila Svetosavlje. Priznanja su uručena najboljim ekipama, učesnicima kviza iz oblasti književnosti, kao i đacima koji su bili uspešni na mnogim drugim takmičenjima.

Protojerej Dejan Pajić, starešina hrama Svetog Georgija u Kladovu rekao je učenicima da imaju veru, ljubav, nadu i da se uvek trude kako bi u svemu što rade bili napredniji.

Himnom Svetom Savi počelo je obeležavanje Dana posvećenom prvom srpskom prosvetitelju u Srednjoj školi. U prisustvu sveštenstva kladovskog namesništva, nastanika, učenika, predstavnika lokalne vlasti, prerezan je slavski kolač. Jelena Petković, nastavnik hemije, kolač je ppredala Igoru Spasiću, nastavniku informatike. Direktor ove obrazovne ustanove Zoran Nikolić kazao je da se tradicija neguje u svim kladovskim školama i dodao da čuvanjem uspomene na najvećeg srpskog prosvetitelja, čuvamo uspomenu na sva njegova dela.

U ime lokalne vlast i svoje lično ime čestitku svojim kolegama, prosvetnim radnicima i đacima opštine Kladovo uputio je, zamenik predsednika opštine, Bojan Božanović uz poruku da mudrost, snaga i vera Svetog Save, budu životna inspiracija mladima, ali i uzor u pronalaženju sopstvenog životnog puta i donošenju najispravnijih odluka.

 

 

Prethodni članakVEĆE CENE GORIVA
Naredni članakOPREZNO NA PEŠAČKOM PRELAZU