AKCIJA DAVANJA KRVI 28. SEPTEMBRA

298

Crveni krst Kladovo  i Zavod za transfuziju krvi iz Niša organizuju akciju dobrovoljnog davalaštva krvi.

Septembarska akcija dobrovoljnog davanja krvi biće održana u četvrtak, 28. septembra od 10 do 14 časova u prostorjama Biblioteke Centar za kulturu. Organizatori, Crveni krst Kladovo i Zavod za transfuziju krvi iz Niša, pozivaju sve punoletne građane, meštane seoskih sredina, zaposlene u preduzećima, ustanovama, institucijama, u državnim organima, predstavnike lokalne samouprave da se organizuju i odazovu ovoj humanoj akciji dobrovoljnog davalaštva krvi kako bi se prikupljenom krvlju spasli nečiji životi.

„U ovom momentu nedostaju skoro sve krvne grupe, najviše A i nulta, kako negativna, tako i pozitivna. Tako da upućujemo poziv svima, jer reserve ima samo za jedan dan“, poručili su iz Instituta za transfuziju krvi Srbije.

Potrebno je da davaoci budu zdravi, imaju između 18 i 65 godina starosti, dobro se osećaju tog dana, da su doručkovali, odmorni i naspavani, da na dan davanja krvi ne piju nikakve lekove ili terapiju, da tokom proteklih pola godine nisu imali intervencije i ušivanja, i što se tiče dama, neophodno je da imaju više od 50 kilograma.

Foto Pixabay.com

Prethodni članakRADIONICA O DANU JEZIKA
Naredni članakPRIKLJUČENJE NELEGALNO IZGRAĐENIH OBJEKATA NA KOMUNALNU INFRASTRUKTURU