8.3 C
Kladovo
Naslovna Aktuelno APEL UČESNICIMA U SAOBRAĆAJU DA POŠTUJU PROPISE

APEL UČESNICIMA U SAOBRAĆAJU DA POŠTUJU PROPISE

158

Ministarstvo unutrašnjih poslova upozorilo je na podatak da je za samo tri dana, od 1. do 3. septembra, u saobraćajnim nezgodama u Srbiji poginulo osam osoba, dok su dve zadobile teške telesne povrede opasne po život.

U saopštenju se ističe da je samo u nedelju, 3. septembra, stradalo  čak pet učesnika u saobraćaju, i dodaje da je na auto-putu Miloš Veliki, na teritoriji Surčina, u sudaru automobila marke „fijat punto”, koji se kretao suprotnim smerom, i vozila marke „hjundai” jedna osoba poginula, dok je jedna teže, a jedna lakše povređena. Od siline udarca „fijat” se zapalio i izgoreo, a policijski službenici utvrđuju sve činjenice i okolnosti u vezi s ovom saobraćajnom nezgodom.

Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda od 1. do 3. septembra čak tri su, uključujući i onu na auto-putu Miloš Veliki, izazvali vozači automobila koji su prešli u kolovoznu traku namenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smera. Takođe, najčešći uzrok saobraćajnih udesa bila je i neprilagođena brzina, nakon čega su vozači gubili kontrolu nad vozilom i sleteli s puta.

Uprava saobraćajne policije sprovodiće akcije pojačane kontrole usmerene na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja kojima se najviše ugrožava bezbednost saobraćaja. Takođe, MUP apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise kako bi sačuvali svoj i tuđe živote, ističe se u saopštenju.

Prethodni članakRADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI
Naredni članakPOČELA KAMPANJA „NE PALI STRNJIKU“