POČELA KAMPANJA „NE PALI STRNJIKU“

385

Počela je kampanja od nacionalnog značaja pod nazivom „Ne pali strnjiku”.

U prošloj godini zabeleženo je 15.000 požara, koji su narušili ne samo kvalitet vazduha, već i kvalitet zemljišta i biodiverziteta. Cilj kampanje je zaustavljanje štetne prakse paljenja biljnih ostataka na njivama nakon žetve, koji izazivaju požare koji dalje dovode do zagađenja vazduha, uništavaju okolinu i imovinu.

Kampanjom će biti skrenuta pažnja na štetnost i kažnjivost takvog postupanja, kao i na savete kako da se žetveni ostaci zbrinu na način koji ne šteti životnoj sredini i ne ugrožava zdravlje i bezbednost ljudi. Važno je da postoji kaznena politika za sve neodgovorne pojedince i da je paljenje žetvenih ostataka protivzakonito, navode iz ministarstva za zaštitu životne sredine.

Ministarstvo zaštite životne sredine, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, u saradnji sa Delegacijom EU u Srbiji i Programom UN za razvoj (UNDP), sprovode promotivnu kampanju „Ne pali strnjiku!”.

Prethodni članakAPEL UČESNICIMA U SAOBRAĆAJU DA POŠTUJU PROPISE
Naredni članakMOLEBAN ZA USPEŠAN POČETAK ŠKOLSKE GODINE