BESPOVRATNA SREDSTVA PREDUZETNICIMA U TURIZMU

954

Projekat „EU za kulturno nasleđe i turizam“  je objavio konkurs za dodelu bespovratnih sredstava u cilju ublažavanja ekonomskih posledica nastalih zbog pandemije COVID-19 u sektoru turizma, sa ukupnim budžetom od milion evra.

Pravo učešća na konkursu  imaju potencijalni korisnici sa teritorije 12 gradova i opština iz Istočne Srbije i Donjeg Podunavlja, odnosno iz Bora, Zaječara, Kladova, Boljevca, Golupca, Knjaževca, Majdanpeka, Negotina, Sokobanje, Požarevca, Smedereva i Velikog Gradišta. Bespovratna pomoć odnosi se na unapređenje bezbednosnih i higijenskih standarda objekata i usluga koje se nude turistima, za modernizaciju smeštajnih i ugostiteljskih objekata i objekata za degustaciju, info punktova, suvenirnica i drugih turističkih sadržaja, kao i za uvođenje  novih turističkih proizvoda i usluga.

Podnosioci zahteva za bespovratnu pomoć mogu biti fizička lica koja pružaju usluge smeštaja, registrovana poljoprivredna gazdinstva, mikro i mala preduzeća do 50 zaposlenih. Budžet za projekte je do 10.000 evra finansiranih iz Granta, a konkurs je otvoren od 7. do 21. jula. Detaljnije informacije mogu se dobiti u Turističkoj organizaciji opštine Kladovo.

Prethodni članakU KLADOVU MANJE NEZAPOSLENIH
Naredni članakZA PODSTICAJE U POLJOPRIVREDI OPŠTINA KLADOVO IZDVOJILA 15 MILIONA DINARA