DETALJI O MINIMALCU SLEDEĆE NEDELJE

392

Predstavnici sindikata, poslodavaca i Vlade postigli su dogovor o povećanju minimalne zarade, ali će konkretni detalji biti saopšteni 7. septembra, nezvanično saznaje RTS.

Održana je nova runda razgovora o povećanju minimalne zarade od januara. Tokom pregovora, nije izgledalo da će predstavnici sindikata, poslodavaca i Vlade doći do kompromisa.

Međutim, kako RTS nezvanično saznaje, dogovor o povećanju minimalca je postignug, ali će konkretni detalji biti saopšteni 7. septembra. Posle sastanka oglasio se ministar finansija Siniša Mali na društvenim mrežama.

„Očekujemo da početkom septembra bude poznat i tačan iznos minimalne zarade, ali to će svakako biti najveće procentualno povećanje u istoriji. Važno je da to povećanje bude balansirano, kako bismo održali punu zaposlenost. Zahvaljujem se poslodavcima i sindikatima na konstruktivnom dijalogu“, objavio je Mali.

Tačan iznos minimalca, odnosno za koliko će od januara naredne godine biti povećana minimalna mesečna zarada u Srbiji, znaće se 7. septembra, potvrdio je Tanjugu predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) Ljubisav Orbović.

Kako je kazao, u sredu je održan sastanak kolegijuma Socijalno-ekonomskog saveta (SES) na kojem su prisustvovali predstavnici ministarstva za rad i finansija, gde je dogovoren samo datum kada će biti održan sastanak SES-a , a to je 7. septembra u 10 časova.

Dodaje da bi tada trebalo da bude doneta konačna odluka o povećanju minimalca.

Foto Shutterstock

Prethodni članakDINAMIKA ISPLATE AVGUSTOVSKIH PENZIJA
Naredni članakABS: APEL ZA BEZBEDNOST DECE U SAOBRAĆAJU