DEVET GODINA OD KATASTROFALNIH POPLAVA U TEKIJI /VIDEO/

645

Ovog septembra navršava se devet godinu od kada je bujična poplava uništila Tekiju. Tog 15. septembra 2014. godine opštinu Kladovo su zadesile velike poplave, najgora situacija je bila u Tekiji. Meštani ovog naselja godinama su se oporavljali od katastrofe koja ih je zadesila.

Danas je u prisustvu brojnih meštana Tekije, i mladih i starih, u crkvi Svetog Nikole protonamesnik Dušan Dinić služio svetu liturgiju, obavljen je pričest prisutnih, a potom i litije oko hrama. Kako tradicija nalaže, prerezan je slavski kolač. Domaćin obeležavanja dana kada je veći deo Tekije bio poplavljen i kada su mnogi domovi opustošeni, bila je porodica Grekulović, koja je kolač za sledeću godinu predala porodici Bolbotinović koja je, kako meštani govore, najviše učinila za svoje Tekijance.

Sada, devet godina kasnije, posledice su sanirane, kuće renovirane, napravljeni su novi kanali za odvod vode. Danas je Tekija u potpunosti sređena i vraćen joj je nekadašnji sjaj koji je privlačio turiste. Zahvljujući državi, crkvi, ljudima dobre volje i plemenitog srca posrnula Tekija izdigla se iznad svih nedaća i opet podseća na pitomo ribarsko naselje na obali Dunava.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članakPOČEO SKRINING NA SPIRALNU MIŠIĆNU ATROFIJU
Naredni članakMINIMALAC OD 1. JANUARA 47.154 DINARA