DODELA BUDŽETSKIH SREDSTAVA CRKVAMA I VERSKIM ZAJEDNICAMA U KLADOVU

336

Raspisan je konkurs za dodelu budžetskih sredstava opštine Kladovo crkvama i verskim zajednicama za 2023. godinu. Odlukom o budžetu za ovu namenu opredeljena su sredstva u iznosu od 3.000.000,00 dinara.

Konkursom je predviđeno ko i na koji način može da konkuriše, koji su kriterijumi učešća, kao i potrebna dokumentacija uz prijavu, postupak donošenja odluke i način uvida u to kome su sredstva dodeljena.

Sredstva se mogu koristiti za:

  1. Adaptaciju, rekonstrukciju ili investiciono i tekuće održavanje crkava, verskih objekata i parohijskih domova (održavanje prostora oko verskih objekata);
  2. Nabavku, obnovu i zaštitu crkvenih relikvija (ikona, verskih i sakralnih predmeta i drugih predmeta koji doprinose verskim obredima);
  3. Obeležavanje tradicionalnih godišnjica i manifestacija vezanih za rad i istoriju crkvene/verske zajednice;
  4. Organizovanje poseta drugim crkvenim/verskim zajednicama;
  5. Organizovanje stručnih skupova i naučnih istraživanja vezanih za crkvu/versku zajednicu.

Konkursna dokumentacija se dostavlja lično u uslužnom centru Opštine, od 7 do 15 časova ili poštom na adresu: Opština Kladovo, (Kralja Aleksandra 35), sa naznakom „Prijava na konkurs za finansiranje projekata verskih zajednica u 2023. godini.

Prijave se mogu podneti do kraja meseca marta, a komisija ima rok od 60 dana da odluči o dodeli sredstava i objavi rang listu na zvaničnoj internet stranici opštine Kladovo.

Prethodni članakPRIJAVLJIVANJE ZA PENZIONERSKE KARTICE U KLADOVSKOJ FILIJALI PIO FONDA
Naredni članakISKLJUČENJA VODE