DUALNO OBRAZOVANJE; POZIV POSLODAVCIMA DO 30. NOVEMBRA

300

Dualnim obrazovanjem se dolazi do novih kadrova. Upićen je oziv poslodavcima koji je otvoren do 30. novembra. Poslodavci koji žele da se uključe u model dualnog obrazovanja za narednu školsku 2023/2024. godinu, mogu podneti prijavu do 30. novembra. Prijavljivanje je putem specijalizovanog veb portala Privredne komore Srbije portal.dualnoobrazovanje.rs na kojem kreiraju profil kompanije i na jednostavan način, u tri koraka, podnose prijavu za uključivanje u model dualnog obrazovanja.

Broj obrazovnih profila koji su u ponudi za realizaciju po dualnom modelu raste iz godine u godinu, te će tako za narednu školsku 2023/2024. godinu, poslodavcima biti omogućeno da pored postojećih 65 obrazovnih profila, biraju kadrove i za 6 novih: elektrotehničar energetike, tehničar dizajna grafike, tehničar drumskog saobraćaja, nautički tehničar-rečni smer, tapetar-dekorater i cvećar-vrtlar, navedeno je na sajtu Privredne komore Srbije.

Prilikom prijavljivanja, poslodavci podnose izjavu o spremnosti za uključivanje u dualno obrazovanje i zahtev za akreditaciju. Prateću dokumentaciju za akreditaciju dostavljaju najkasnije do 15. decembra, elektronskim putem na mejl: obrazovanje@pks.rs ili na adresu Privredne komore Srbije, Resavska 13-15, Beograd.

Ilustracija (Foto: nd3000/shutterstock.com)

Prethodni članakFESTIVAL EVROPSKOG FILMA U KLADOVU
Naredni članakGOSTOVANJE PISCA UROŠA PETROVIĆA U KLADOVU