DUGOROČNA PROGNOZA NAJAVLJUJE PERIOD TOPLOG VREMENA

132

U periodu od 29. januara do 04. februara u većem delu Srbije predviđa se da će srednje nedeljne temperature vazduha biti u granicama, a u Zapadnoj Srbiji i Timočkoj Krajini iznad višegodišnjeg proseka. Jutarnja temperatura vazduha imaće vrednosti u intervalu od -5 do 1 stepen.

Tokom većeg dela perioda najviše dnevne temperatura vazduha biće u intervalu od 2 do 6, da bi krajem perioda bile u intervalu od 5 do 10 stepeni. Istovremeno, u celoj Srbiji nedeljne količine padavina će biti ispod višegodišnjeg proseka.

U periodu od 05. do 11. februara u većem delu Srbije prognozira se da će srednje nedeljne temperature vazduha biti u granicama, a u Zapadnoj Srbiji, Šumadiji i Timočkoj Krajini iznad višegodišnjeg proseka.

U većem delu Srbiji biće prosečno toplo i suvlje, u Zapadnoj Srbiji, Šumadiji i Timočkoj Krajini toplije i suvlje, a u Jugozapadnoj Srbiji prosečno toplo i prosečno vlažno vreme za ovo doba godine.

Jutarnja temperatura vazduha imaće vrednosti u intervalu od -4 do 2, a najviša dnevna od 4 do 10 stepeni, na zapadu i jugu Srbije lokalno i do 14 stepeni.

Istovremeno, u većem delu Srbije nedeljne količine padavina će biti ispod, a u Jugozapadnoj Srbiji u granicama višegodišnjeg proseka.

 

Prethodni članakSTUDENT MILAN TOMIĆ (26) IZ NOVOG SIPA PRVI DO ČASNOG KRSTA
Naredni članakPRVI PUT ZA ČASNI KRST PLIVALO SE I U BRZOJ PALANCI