STUDENT MILAN TOMIĆ (26) IZ NOVOG SIPA PRVI DO ČASNOG KRSTA

3387

Bogojavljensko plivanje na Dunavu, u Kladovu ima tradiciju dužu od dve decenije, a u 23. izdanju prvi je do Časnog krsta stigao student Milan Tomić iz Novog Sipa jer je bio najbrži u konkurenciji 27 odvažnih plivača.
.

Dvadestšestogodišnji pobednik Bogojavljenske trke osvojio je Zlatni krst i ikonu jer je bio brži od drugoplasiranog Mladena Bonderovića i trećeg Nikole Stojanovića.

Prvolasiranom takmičaru Saša Nikolić predsednik opštine Kladovo uručio je vaučer u iznosu od 15.000 dinara, drugoplasirani plivač je dobio 10.000 dinara, dok je trećeplasiranom  uručen vaučer od 5.000 dinara.

Novčanu nagradu u iznosu od 10.000 dinara dobila je i Svetlana Vuković jedina žena učesnica trke koja je deo srpske tradicije.Najmlađi učesnik je Vuk Živanić (13).

Učesnici Bogojavljenskog plivanja po sunčanom i toplom vremenu nisu izneverili tradiciju jer su se odvažili da se uhvate u koštac sa hladnom i hirovitom rekom.

Sa Dunavskog keja na plus 8 stepeni plivače je bodrilo više od 1500 kladovljana

Pre tradicionalnog nadmetanja održana je litija koju je od od hrame “ Sveti Đorđe “ do  Dunavskog keja sa sveštenstvom hrama „Sveti Đorđe“  predvodio starešina crkve Dejan Pajić arhijerejski namesnik Ključki.

Pokrovitelj tradicionalnog  takmičenja je opština Kladovo, dok je darodavac medalja zlatara „Auro“.

Prethodni članakU FUNKCIJI REGISTAR NE ZOVI
Naredni članakDUGOROČNA PROGNOZA NAJAVLJUJE PERIOD TOPLOG VREMENA