„EU ZA KULTURNO NASLEĐE I TURIZAM“ PODRŽAO PROJEKATE IZ OPŠTINE KLADOVO

348

Projekat „EU za kulturno nasleđe i turizam“ bespovratnim sredstvima podržao je porodične i male biznise u opštini Kladovo.

Projekat „EU za kulturno nasleđe i turizam“ drugi put dodeljuje bespovratna sredstva privatnom sektoru u turizmu, ugostiteljstvu i vinarstvu. Na ovaj način finansijski su podržani porodični i mali biznisi kako bi unapredili i razviili svoje turističke ponude i usluge. Evaluacijom nezavisne komisije određeno je 42 dobitnika bespovratnih finansijskih sredstava.

Uglavnom su sredstva opredeljana za podsticanje energetske efikasnosti i kupovinu neophodne opreme za privatne smeštaje, restorane, hotele, kafiće, a među dobitnicima se našao i pružalac usluga rečnog transporta iz Donjeg Milanovca.

Konkursom je obuhvaćeno osam gradova i opština na teritoriji Istočne Srbije i Donjeg Podunavlja. Iz Zaječara je podržano osam projekata, iz Negotina tri, Kladova devet, Majdanpeka dva, iz Golupca četiri, Velikog Gradišta osam, Požarevca jedan, Smedereva dva i Topola pet.

Poziv je bio otvoren 19. septembra, a trajao je do 21. oktobra prošle godine. Ukupno se prijavilo 146 preduzetnika, poljoprivrednih gazdinstava, malih i srednjih preduzeća i fizičkih lica koja se bave iznajmljivanjem smeštaja.

Prethodni članakPOŽAR U ATARU VAJUGE
Naredni članakUSLOVI ZA DOBIJANJE TUĐE NEGE I POMOĆI