HUMANITARNI KONCERT U KLADOVU ZA CRKVU U ORAHOVCU

959

Na letnjoj pozotnici tvrđave Fetislam u Kladovu biće održan dobrotvorni koncert devojčice Pavline Radovanović iz Orahovca, koja svojim nastupima i pevanjem pomaže da se prikupe sredstva za obnovu pravoslavnog hrama na Kosovu.

Udruženja „Narodna diplomatija“ i opština Kladovo organizuju humanitarni koncert za pomoć Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice u Orahovcu na Kosovu i Metohiji. Na koncertu pod nazivom „Najlepše srpske i ruske pesme“ nastupaju: Pavlina Radovanović,  interpretator kosovskih i narodnih pesama iz Orahovca, Milica Dosković, članica Opere Srpskog narodnog pozorišta, Katarina Bogdanović, vokalna solistkinja i Aleksandar Kovačević, harmonika.

Koncert se održava u sredu, 16. avgusta, od 20 časova na Letnjoj pozornici tvrđave Fetislam u Kladovu. U slučaju loših vremenskih uslova kocert će se održati u pozoršnoj sali Centra za kulturu, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena. Ulaznica je dobrovoljni prilog posetilaca.

Crkva u Orahovcu je izgrađena je 1859. godine, na temeljima starije bogomolje o kojoj postoji pisani trag još u 15. veku. Na njenom ikonostasu je ikona Majke Božje sa Bogomladencem Isusom Hristom, za koju narod veruje da ima čudotvornu i isceliteljsku moć. Pored toga, crkva i plato ispred nje su središte života preostalog malobrojnog srpskog stanovništva, čiji se celokupan život odvija u enklavi koju čini nekoliko ulica oko crkve.

Foto: Privatna arhiva Dragana Šibalića

Prethodni članakJAVNI POZIV ZA SUBVENCIJE ZASADA VOĆAKA
Naredni članakRADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI