KK „ĐERDAP“ URUČENA DONACIJA IZ BEČA

1353

Roditelji Diane Pičorušević koja se u Beču bavi trenerskim poslom uručili su njenu donaciju Košarkškom klubu Đerdap. Mladi kladovski košarkaši dobili su 30 kompleta opreme sa obeležjima prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva u basketu 3×3 održanog u glavnom gradu Austrije, na kome je Srbija odbranila titulu pobedom nad SAD 21:19.

Dobri poznavaoci košarke u Kladovu devojku rođenu u Beču pamte po igrama na letnjem turniru u basketu na terenima u dvorištu  OŠ “ Vuk Karadžić“. To nije jedina veza Diane Pičorušević sa rodnim krajem njenih roditelja, jer je pre šest godina boravila u Kladovu na pripremama sa juniorkama ekipe  „Union Dobling“ iz Beča.


Uslovi za trening su izvanredni, smešataj i iskrana takođe, tako da smo uspešno realizovali postavljene zadatke. Devojčice su oduševljene Kladovom i okolinom, kao i gostoprimstvom meštana tako da je odabir mesta za pripreme bio pun pogodak – rekla je tada za TV Kladovo Dijana Pičorušević i navela da je tog avgusta 2018. godine dva puta dnevno u dvorani SC „Jezero“ vežbalo je 15 devojčica.

Košarka je sportsko opredeljenje devojke koja je u međuvremenu dobila važno mesto u KS Austrije pa je odlučila da pomogne košarkaškom klubu u zavičaju njenih roditelja.

  • Zahvaljujemo se Diani Pičorušević na vrednoj donaciji koja će poboljšati uslove za rad sa mlađim selekcijama KK „Đerdap“. U tri kategorije redovno trenira 40 dečaka pionirskog, kadetskog i juniroskog uzrasta. Zadatak našeg kluba je  kontinuiran rad sa mališanima svih uzrasta koji se takmiče u ligama svojih kategorija u okviru Regionalnog košarkaškog savezaIstok, naglasio je Miloš Šenjanović predsednik KK Đerdap“ i trener koji sa kolegom Petrom Bukatarevićem vodi brigu o usavršavanju talentovanih košarkaša. Događaju je prisustvovao i Boris Šolkotović generalni sekretar KK „Đerdap“.
Prethodni članakSVEŠTENSTVO HRAMA „SVETI ĐORĐE“ I KLADOVLJANI PORANILI PO BADNJAK
Naredni članakPROGRAM „POMOĆ U KUĆI“ REALIZUJE PET GERENTODOMAĆICA