KLADOVO DEO PROJEKTA „ZAPLOVI SRBIJOM“

202

Pomoćnik ministra za vodni saobraćaj Predrag Petrović izjavio je  da će se kroz realizaciju projekta „Zaplovi Srbijom“ pokazati svi potencijali i resursi naše zemlje, jer predviđa izgradnju marina, pristaništa, pontona za međunarodni i domaći linijski vodni saobraćaj, kao i nabavku eko čamaca za prevoz turista.

Petrović je naveo da je cilj ovog projekta da unapredi nautičku ponudu zemlje i da privuče ne samo domaće, već i strane turiste, investitore i uopšte ljude koji hoće da pogledaju našu zemlju sa reke.

Naglasio je da sve više putnika i robe plovi rekama i da je to velika šansa za našu zemlju, ne samo za turizam i nautiku, već i za privredu. Petrović je dodao da je projekat zamljišen u više faza i da prva faza obuhvata izgradnju pet marina.

Krenuli su radovi u Velikom Gradištu na izgradnji marine, a veoma brzo počeće i u Golupcu. Postoje planovi da se marine izgrade i u Somboru, Kladovu i Smederevu i u tom smislu razmišljamo da ćemo negde do samog početka specijalizovane Međunarodne izložbe EXPO2027, ali i pre da završimo taj prvi deo faze ovog projekta„, naveo je Petrović.

 

Prethodni članakPOŽAR NA RUMUNSKOM DELU HE „ĐERDAP 1“
Naredni članakOBUKA ZA ŠEST GERENTODOMAĆICA