OBUKA ZA ŠEST GERENTODOMAĆICA

263

U Kladovu su Centar za razvoj potencijala dece i mladih „Play“iz Novog Sada i akreditovana organizacija „Inkluzija danas“ iz Prokuplja realizovali svoju saradnju kroz obuku za šest budućih gerontodomaćica u okviru programa socijalne usluge Pomoć u kući. Podrška je namenjena starijim osobama koje ne mogu da brinu o sebi, teško bolesnim i osobama sa invaliditetom.

Gerontodomaćice, koje su prošle edukativnu obuku po akreditovanom programu Komore socijalne zaštite, stekle su nova znanja i veštine koje će sprovoditi tokom aktivnosti na terenu.

„Opština Kladovo kontinuirano realizuje aktivnosti socijalne zaštite kako bi se unapredio kvalitet života najstarijih sugrađana i njihovih porodica, a jedna od aktivnosti je i servis „Pomoć u kući“. Obuka je sprovedena po akreditovanom programu Komore socijalne zaštite koji su zajednički realizovali akreditovana organizacija „Inkluzija danas“ iz Prokuplja i Centar za razvoj potencijala dece i mladih „Play“iz Novog Sada. Kako bi usluge socijalne zaštite zaživele u praksi opština Kladovo je izdvojila 500 hiljada dinara za obuku zainteresovanih za gerontodomaćice i lične pratioce deteta“-navodi Gordana Gramić rukovodilac odeljenja za privredu u Opštinskoj upravi Kladovo.

Prethodni članakKLADOVO DEO PROJEKTA „ZAPLOVI SRBIJOM“
Naredni članakPASIVAN STATUS POLJOPRIVREDNOG GAZDINSTVA NE ODREĐUJE KATASTAR