KLADOVO IMA SVOJE VICEŠAMPIONE U ATLETICI /VIDEO/

1247

Svi učenici kladovske Osnovne škole „Vuk Karadžić“, nastavno osoblje, direktorka škole, predsednik opštine napravili su šampionski špalir u dvorištu ove obrazovne ustanove i organizovali svečani doček državnih vicešampiona u atletici.

Uz osmeh, jak aplauz i ovacije pozdravili su ih školski drugovi koji su skandirali atletičarima na osvojenom drugom mestu u Srbiji. Talentovani sportisti Đorđe Jović, Vuk Jovanović, Dušan Murganović, Mihajlo Belić, Andrija Đikanović, Strahinja Mitrović, Martin Popović, Andrija Lakićević i Vojin Minić zauzeli su 2. mesto na prvenstvu Republike Srbije, dok je Đorđe Jović državni prvak u trci na 100 metara.

Na vicešampione ponosni su svi, a posebno drugovi i nastavnici škole, ali i Kladovo, koje se može pohvaliti najbržimim i najspretnijim mladim atletičarima u zemlji. Na ovom izuzetnom uspehu, sportistima su lično čestitali predsednik opštine Kladovo Saša Niklić i direktorka škole Gorgana Jovanović. Svoje zadovoljstvo nisu krili ni nastavnici  fizičkog vaspitanja Ljiljana Đurđanović i Bogosav Đurđanović koji su ih pripremali za prvenstvo.

Bila je ovo ujedno i prilika da đaci iz Vršnjačog tima OŠ „Vuk Karadžić“, koji su bili svi u plavim majcama, pokažu da naizgled razlike u boji kože, znanju, umeću, visini i polu nisu i razlika među njima, već da su svi oni isti.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članakPOSKUPELO GORIVO
Naredni članakUKUPNO 99 GRADOVA U SRBIJI DOBIĆE PODRŠKU PROGRAMA PRO