KLADOVO USKORO DOBIJA ZOOHIGIJENSKU SLUŽBU /VIDEO/

1105

Na sednici Opštinskog veća usvojen je predlog o formiranju Društva sa ograničenom odgovornošću „Zoohigijena i veterina” sa prevashodnim ciljem smanjenja populacije pasa lutalica u kladovskoj opštini.

Buduće preduzeće Zoohigijena trebalo bi, kako kaže Bojan Božanović, zamenik predsednika opštine Kladovo, da brine o životinjama u svakom smislu te reči. Na sastanku Radne grupe se, pojašnjava Božanović, razgovaralo o daljim načinima postupanja, shodno zakonu, kako bi se rešio problem pasa lutalica u okviru programa uhvati – vakciniši – steriliši – pusti , ali i sprečile zloupotrebe prava na naknadu štete po osnovu ujeda pasa.

Opštinsko rukovodstvo sprovodi i druge aktivnosti i mere jer želi da Kladovo stane u red lokalnih samouprava koje problem pasa lutalica rešavaju na human i efikasan način. Opština je iznašla adekvatnu lokaciju za izgradnju prihvatilišta napuštenih pasa što je jedna ozbiljna investicija, a do tada jedno od rešenja je nastavak saradnje sa prihvatilištem „Alisa“ iz Negotina gde se smeštaju najagresivniji psi lutalice. Ovo prihvatilšte brine o stalnoj veterinarskoj zaštiti svih životinja koje se u njemu nalaze.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članakDANAS SE SLAVI PETROVDAN
Naredni članakTRAGEDIJE NA DUNAVU