KONAČNE LISTE ŽELJA U NEDELJU

195

Mali maturanti još danas do 15 časova popunjavaju liste želja za upis u srednje škole, što mogu učiniti elektronski ili neposredno u svojim osnovnim školama.

Važno je da se popuni svih 20 mogućnosti za željene škole i da učenici realno sagledaju svoje rezultate u odnosu na broj poena potrebnih za upis u željene srednje škole. Kako je navedeno, popunjavanje liste želja elektronskim putem trajaće danas do 15 sati na portalu „Moja srednja škola“. Popunjavanje i predaja liste želja neposredno u osnovnoj školi i unos u bazu podataka mogući su danas od 8 do 15 časova.

Provera tačnosti liste želja od strane učenika u osnovnim školama, elektronskim putem i neposredno u školi je u subotu, 1. jula. Prijem na prigovor učenika na izražene želje i unošenje ispravki neposredno u školi biće istog dana od 8 do 15 časova. Objavljivanje konačne liste želja je u nedelju, 2. jula do 8 časova.

Objavljivanje konačnih rezultata raspodele po školama i obrazovnim profilima u osnovnim i srednjim školama biće objavljeno u ponedeljak, 3. jula, do 8 časova. Rangiranje za upis vrši se na osnovu postignutog uspeha u šestom, sedmom i osmom razredu, uspeha na završnom ispitu i uspehu na takmičenjima. Iz šestog, sedmog i osmog razreda učenici mogu da ponesu 60 bodova, a na maloj maturi maksimum 40, što znači ukupno najviše 100 bodova.

Za upis učenika u prvi razred srednje škole za školsku 2023/2024. godinu, planirana su 75.853 mesta u Srbiji, dok je kladovska Srednja škola ponudila 150 slobodnih mesta.

Prethodni članakURUČENE NAGRADE NAJBOLJIM KLADOVSKIM ĐACIMA /VIDEO/
Naredni članakPOVELJA „KAPETAN MIŠA ANASTASIJEVIĆ“ URUČENA USPEŠNIM KLADOVLJANIMA