URUČENE NAGRADE NAJBOLJIM KLADOVSKIM ĐACIMA /VIDEO/

1223

Na prigodnoj svečanosti povodom završetka školske godine ispred Vizitorskog centra u Tvrđavi Fetislam, uručene su nagrade učenicima generacije, najuspešnijim učenicima na republičkim takmičenjima, nosiocima Vukove diplome i diplome Kornelije Stanković.

Kladovska opština je ovu tradicionalnu manifestaciju održala je na najvažniji datum u kolektivnoj svesti srpskog naroda i jednom od temelja kolektivnog identiteta Srba – Vidovdan. Predsednik opštine Kladovo Saša Nikolić i zamenik predsednika Bojan Božanović uručili su 57 nagrada najboljim učenicima osnovnih i Srednje škole.

Đak generacije kladovske OŠ „Vuk Karadžić“ je Minja Tihojević, 19 učenika je dobilo Vukovu diplomu, sedmoro njih nagrađeno je zbog učešća na republičkom takmičenju. Tijana Ungurjanović učenica je generaciji OŠ „Svetozar Radić“ iz Tekije, pored nje iz ove škole nagrađeno je još troje učenika. Đak generacije OŠ „Ljibica Jovanović Radosavljević“ iz Podvrške je Sofija Čuperkić. Mihajlo Paporović je učenik generacije u OŠ „Hajduk Veljko“ iz Korbova. Za učenika generacije OMŠ „Konstantin Babić“ izabran je Stefan Birić, a iz ove muzičke škole nagrađeno je još dvoje učenika koji su nosioci diplome Kornelije Stanković. Staša Đurkić je ovogodišnji đak generacije Srednje škole, a ova obrazovna ustanova je nagradila još 21 učenika zbog svih petica ili učešća na republičkom takmičenju.

Učenicima generacije osnovnih škola pripala je nagrada u iznosu od po 25.000 dinara, a učeniku generacije Srednje škole 50.000 dinara. Nosioci Vukove diplome dobili su novčane nagrade – osnovci po 20.000 dinara, a srednjoškolci po 35.000 dinara. Lokalna samouprava učenicima koji su osvojili prvo, drugo i treće mesto na republičkim takmičenjima uručila je po 15.000 dinara, osnovcima sa svim peticama koji su učestvovali na takmičenjima dodelila je po 5.000 dinara, a srednjoškolcima po 7.000 dinara.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članakBIRA SE NAJLEPŠA VLAJNA BALKANA
Naredni članakKONAČNE LISTE ŽELJA U NEDELJU