KRAJ ŠKOLSKE GODINE 6. JUNA

572

Vlada Srbije, nakon tragedija koje su pogodile čitavo društvo, donela je odluku da se školska godina završi 6. juna u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji.

Prema toj odluci škole mogu da nastave da rade do 20. juna, za učenike koji to žele. U tom periodu mogu se realizovati dopunska, dodatna i pripremna nastava, nastava u prirodi, kao i drugi oblici obrazovno-vaspitnog rada.

Bitno je napomenuti da će svi učenici koji ne budu zadovoljni svojim uspehom, dobiti priliku da do 20. juna poprave ocene na lični zahtev. Odlučeno je da se ocene zaključe na osnovu ocena koje su učenici do sada dobili u e-dnevnik. Ukoliko se nastavnik dvoumi da li da da veću ili nižu ocenu, davaće se veća.

I ako je bilo reči o uvođenju države mature za srednjoškolce, koja bi zamenila prijemni za fakultete, ta odluka je odložena za 2026. godinu. Sa druge strane, mala matura će biti održana i trajaće tri dana, od 21. do 23. juna, a svršeni osnovci će pored srpskog odnosno maternjeg jezika i matematike, kao jedan od pet već izabranih predmeta (geografija, istorija, biologija, fizika i hemija).

Prethodni članakOD MINISTARSTVA KULTURE 2,3 MILIONA DINARA ZA BIBLIOTEKU „CENTAR ZA KULTURU“
Naredni članakODRŽANA DUGA LIKOVNA KOLONIJA U PETROVOM SELU /VIDEO/