OD MINISTARSTVA KULTURE 2,3 MILIONA DINARA ZA BIBLIOTEKU „CENTAR ZA KULTURU“

565

Na konkursu Ministarstva kulture Biblioteka „Centar za kulturu“ dobia je 2,3 miliona dinara za sufinansiranje tri projekta.

U okviru bibliotečko-inforamacione delatnosti kladovskoj ustanovi kulture odobren je projekat pod nazivom „150 godina čitališta u Kladovu“ (1873 – 2023) u iznosu od 500.000,00 dinara.

U oblasti digitalizacija savremenog stvaralaštva sufinansiraće se projekat „Nabavka platforme i softvera za rad na procesima digitalizacije i formiranje digitalne biblioteke Biblioteke Centra za kulturu Kladovo“ u iznosu od  500.000,00 dinara.

Oblast otkrivanja, prikupljanja, istraživanja, dokumentovanja, proučavanja, vrednovanja, zaštite, očuvanja, predstavljanja, interpretacije, korišćenja i upravljanja nematerijalnim kulturnim nasleđem obeležiće 10. međunarodna konferencije i manifestacija „Kazan kult Kladovo 2023″ – Uloga nematerijalnog kulturnog nasleđa u integrativnom pristupu očuvanju nasleđa: primer tvrđave Fetislam – Đerdap Unesko Geopark“ u iznosu od 1.300.000,00 dinara.

Opština Kladovo je jedna od 33 jedinice lokalne samouprave u Srbiji koja je dobila sredstva po konkursu Ministarstva kulture.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članakOBJAVLJEN JAVNI POZIV ZA PROGRAM ENERGETSKE SANACIJE
Naredni članakKRAJ ŠKOLSKE GODINE 6. JUNA