KVALITET VODE SA ČESMI I IZVORA U OPŠTINI KLADOVO

1219

Od deset kontrolisanih javnih česama i izvora u opštini Kladovo, voda je ispravna i može se koristiti za piće sa pet, dok je na preostalih pet mikrobiološki neispravna te se ne preporučuje za ljudsku upotrebu.

Stručnjaci Zavoda za javno zdravlje „Timok“ iz Zaječara redovno obavljaju Ispitivanje kvaliteta vode za piće sa deset javnih česmi i izvora u kladovskoj opštini. Prema rezultatima najnovije analize, za piće može se koristiti voda sa arterske česme u centru grada, na plaži, kao i sa česme kod baraka u Кladovu, sa kaptiranog izvora „Pemci“ i sa seoske česme „La fntna“ u Maloj Vrbici.

Analize su pokazale da je voda sa kaptiranih izvora kod Lolića u Kostolu, „Marićevića“ i „Vojinovića“ u Кladovu, kao i sa kaptiranog izvora-seoske česme ispod „Čuke“ u Podvrški i sa arterske česme u naselju Rit u Кladovu fizičko-hemijski ispravna. Voda sa ovih izvora mikrobiološki je neispravna zbog prisustva streptokoka fekalnog porekla i koliformnih bakterija fekalnog porekla, te se ne može koristiti za piće.

Prethodni članak„KLADOVSKO LETO“ DO KRAJA AVGUSTA
Naredni članakOPŠTINI KLADOVO DONIRANE KNJIGE „NIŠKOG KULTURNOG CENTRA“