LAŽNA DOJAVA O BOMBI U SREDNJOJ ŠKOLI U KLADOVU

901

Dojava o bombi u Srednjoj školi Kladovo bila je lažna, nakon policijske provere, nastava u ovoj obrazovnoj ustanovi je nastavljena.

Zbog anonimne prijave koju je NN lice uputilo centrali Policijske stanice Kladovo da je u zgradi Srednje škole postavljena ekspolozivna naprava, jedinice Policijske stanice izvršile su hitnu evakuaciju učenika i nastavnika koji su u tom trenutku zatekli u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Nakon izvršenog kontradiverzionog pregleda utvrđeno je da je anonimna prijava o postavljenoj bombi lažna. Ućenici su se vratili u školske klupe i nastavili da prate nastavu po utvrđenom rasporedu časova.

Jutros je Srednja škola u Kladovu bila meta lažne dojave o podmetnutoj bombi, što je izazvalo paniku među učenicima i osobljem. Međutim, nakon brze i temeljite intervencije lokalnih vlasti i policijskih snaga, utvrđeno je da su dojave bile lažne.

Prema informacijama koje su stigle, rano jutros je anonimna dojava o postavljenoj bombi u srednjoj školi uznemirila sve prisutne. Učenici i nastavnici su odmah reagovali u skladu s protokolima za sigurnost i pokrenuli evakuaciju školske zgrade.

Policija i eksplozivni stručnjaci su istovremeno stigli na lice mesta kako bi detaljno pregledali prostorije i procenili situaciju. Nakon intenzivne i detaljne pretrage, utvrđeno je da nije bilo eksplozivnih materijala niti bilo kakvih pretnji po sigurnost učenika. Slučaj je tada okarakterisan kao lažna dojava, što je zbog neželjenih događaja izazvalo ogorčenje i osudu lokalnih vlasti.

Nakon što je situacija proglašena sigurnom, evakuirani učenici su se vratili u školu. Školske vlasti i lokalne vlasti preduzimaju dodatne mere kako bi se identifikovao počinitelj ovog incidenta i pravda zadovoljila.

Zoran Nikolić, direktor škole, izrazio je zahvalnost svim učenicima i osoblju na brzom i organizovanom reagovanju u hitnim situacijama.

„Sigurnost naših učenika je naš najviši prioritet, iako se ova dojava pokazala kao lažna, važno je da smo svi radili zajedno kako bismo osigurali siguran povratak učenika u školu“.

Prethodni članakU „CENTRU ZA KULTURU“ PREDSTAVA „BEDEMI ĆIRILICE“
Naredni članakKLADOVSKI ĐACI ODLIČNI U ATLETICI