LEKARSKI PREGLEDI ZA BUDUĆE SREDNJOŠKOLCE U KLADOVSKOM DOMU ZDRAVLJA

641

Lekarski pregledi za buduće srednjoškolce obavljaju se u Dečijem dispanzeru Zdravstvenog centra u Kladovu u ponedeljak i utorak od 7 do 14 časova.

Za upis u prvi razred srednje škole, osim prijemnog ispita i bodova koje nose rezultati testova, ali i uspeh u osnovnoj školi, neophodno je i lekarsko uverenje o zdravstvenom stanju učenika. Ovaj pregled, mali maturanti koji će od septembra sesti u srednjoškolske klupe, mogu obaviti u Domu zdravlja Kladovo u školskom dispanzeru, gde već imaju karton i izabranog pedijatra.

Prilikom upisa u stručne škole neophodno je obaviti lekarske preglede, kako bi se utvrdilo da li će buduće zanimanje deteta odgovarati njegovom zdravstvenom stanju. Budući srednjoškolci u ponedeljak, 3. i u utorak, 4. jula u Dečijem dispanzeru Doma zdravlja Zdravstvenog centra u Kladovu mogu da dobiju lekarsko uverenje za upis u srednje škole. Pedijatri iz ove zdravstvene ustanove napominju da je uverenje potrebno za upis u srednje stručne i specijalizovane škole, ali ne i za gimnaziju.

Kladovski Dečiji dispanzer za decu radi od 7 do 14 časova, a izveštaji sa lekarskog pregleda elektronski će biti prosleđeni Srednjoj školi.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članakPOČINJE ZVANIČNA SEZONA KUPANJA NA KLADOVSKOJ PLAŽI
Naredni članakIZLOŽBA RADOVA TALENTOVANIH MLADIH UMETNIKA