POČINJE ZVANIČNA SEZONA KUPANJA NA KLADOVSKOJ PLAŽI

995

Zvanična sezona kupanja na gradskoj plaži u Kladovu počinje u nedelju, 2. jula, ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

Zaposleni u Javnom preduzećeu „Komunalac“ uredili su plažu kako bi početak sezone kupanja i sunčanja započeo bez ikakvih problema. Kao i prošle godine, na plaži će od 10 do 19 časova dežurati licencirani spasioci, a biće usidren i čamac za spasavanje. Kupališni i granični prostor plaže obeležen je bovama.

Domaćim i stranim turistima, korisnicima plaže, na raspolaganju je trenutno oko 15 suncobrana, uređeni toali, a u funkciji su i tuševi. Na plaži se postavljaju nove kabine za presvlačenje, a tokom sledeće nedelje očekuje se i veći broj suncobrana.

Gradska plaža u Kladovu duga je blizu 1000 metara, prvi put je uređena pre 13 godina. Posle toga funkcionalnost plaže unapeđivana je iz godine u godinu izgradnjom tuševa, sanitarnog čvora, postavljanjem kabina i suncobrana. Protekle godine, nakon izdavanja upotrebne dozvole, definisani su uslovi korišćenja kupališta kojih svi moraju da se pridržavaju.

Kladovska gradska plaža, na stotinak metara od centra grada, već niz godina pravo je mesto za letnji odmor i rekreaciju. U neposrednoj blizini dunavske plaže nalaze se dva atraktivna hotela sa čijih terasa se pruža pogled ka Dunavu – kladovskom moru. Gradska peščana plaža i domaćinima i gostima alternativa je letovanjima na morskim obalama i pruža gotovo identičan doživljaj. Stoga ne čudi što su nadležni preduzimali mere da gradska plaža bude još bolje uređena.

Novine u sadržaju uticale su i na unapređenje funkcionalnosti gradske plaže, kako u cilju razvoja turizma ovog kraja tako i u želji da se meštani animiraju koristeći resurse Kladova. Napori su naišli na dobar odziv Kladovljana, turista iz zemlje i inostranstva, pošto u vrelim letnjim danima na gradskoj plaži dnevno bude i više od 1.000 ljudi.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članakUSPEŠNO REALIZOVANA JUNSKA AKCIJA DAVANJA KRVI
Naredni članakLEKARSKI PREGLEDI ZA BUDUĆE SREDNJOŠKOLCE U KLADOVSKOM DOMU ZDRAVLJA