NA SVEČANOM OTVARANJU FETISLAMA I PREDSEDNIK SRBIJE

795

Opština Kladovo obeležava svoj Dan u sredu, 26. aprila. Na svečanosti otvaranja tvrđave Fetislam biće prisutan predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

U susret Danu opštine Kladovo, koji se obeležava 26. aprila, obavljaju se završni radovi na rekonstrukciji tvrđave Fetislam, koja će upravo na ovaj dan ponovo otvoriti kapije za posetioce. Ova poslednja dunavska tvrđava u nizu, glavno je obeležje Кladova i posle 50 godina dobija potpuno novi izgled ali i zanimljive sadržaje, a sve u cilju prezentovanja kulturnog nasleđa i turističke konkurentosti ovog kraja.

Sa Letnje pozornice tvrđave, u 19.00 časova, prisutnima će se obratiti Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbije, Emanuele Žiofre, ambasador i šef Delegacije EU, Anke Konrad, nemačka ambasadorka u Srbiji, Aleksandar Bec, vođa projekta „EU za kulturno nasleđe i turizam“ i  Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo. U nastavku večeri biće upriličen koncert Simfonijskog orkestra, kao poklon svim građanima naše opštine, navodi se u saopštenju GIZ-a.

Osim otvaranja renovirane tvrđave Fetislam, planirana je svečanost na kojij će biti uručena priznanja najzaslužnijim pojedincima i kolektivima, koje tradicionalno uručuje lokalna samouprava.

Za posetioce će u sredu biti upriličene celodnevne viteške igre i nadmetanja; izložba srednjovekovnih oklopa, šlemova, oružja i opreme; radionice starih zanata; umetnost krasnopisa; a biće organizovano i vežbalište sa posebnim rekvizitima.

Izvor GIZ

Prethodni članakKUVARIMA SREDNJE ŠKOLE KLADOVO PREDSTAVLJENA VISOKA HOTELIJERSKA ŠKOLA /VIDEO/
Naredni članakVOZAČI IZ BORA, KLADOVA I MAJDANPEKA ISKLJUČENI IZ SAOBRAĆAJA