NASTAVLJA SE UREĐENJE TVRĐAVE FETISLAM /VIDEO/

1325

Zaposleni u JP „Kominalac“ ovih dana užurbano rade na ozelenjavanju kladovske tvrđave Fetislam, ovog važnog spomenika kulture i turističke atrakcije koja će za posetioce biti otvorena na Dan opštine Kladovo, 26. aprila.

Pod zelenim površinama, koje se u ovom periodu sređuju, biće oko pet hiljada metara kvadratnih ove dunavske tvrđave. Barutana u samom utvđenju imaće zeleni krov gde su već zasađene sadnice seduma. Biće posađeno tridesetak sadnica raznovrsnih četinara, a prostor će, pored ukrasne trave, oplemeniti digogodišnje biljke i sezonsko cveće.

Kladovska tvrđava, nekada strateško vojno utvrđenje, danas je kulturno dobro od velikog značaja kome se rekonstrukcijom vraća nekadašnji sjaj. Radove sa 1,3 miliona evra finansira Evropska unija i Vlada Nemačke, a implementira GIZ kroz projekat „EU za tebe-za kulturno nasleđe i turizam“. Rekonstrukcija uključuje Glavnu kapiju, sa bedemom od prvog do šestog bastiona i pripadajućim lagumima, kao i kapije, letnje pozornice i priobalne kule u Malom gradu.

Prethodni članakUSPEŠAN NASTUP KLADOVSKIH KARATISTA
Naredni članakTINEJDŽERI KLADOVA U PROGRAMU „SRBIJA U RITMU EVROPE“ /VIDEO/