NOVE USLUGE MUP-a NA PORTALU e-Uprava

432

Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenulo je nove elektronske usluge – eSaglasnost i eUverenje o državljanstvu na portalu eUprava što će građanima olakšati dolazak do potrebnih dokumenata.

Za uverenje o državljanstvu, koje je do sada bilo jedan od najtraženijih dokumenata koji su se izdavali na šalterima opština, sada se može podneti zahtev na portal eUprava i preuzeti u elektronskoj formi u eSandučetu ili poručiti na kućnu adresu.

Građanima je od sada na raspolaganju sedam novih elektronskih usluga MUP-a, koje omogućavaju onlajn davanje izjava ili saglasnosti: Izjava/saglasnost za izdavanje lične karte maloletnom detetu, državljaninu Republike Srbije, Izjava/saglasnost za izdavanje pasoša maloletnom detetu, državljaninu Republike Srbije, Izjava/saglasnost za prijem u državljanstvo Republike Srbije maloletnog deteta i Izjava/saglasnost za prijavu prebivališta maloletnog deteta, državljanina Republike Srbije.

Takođe, nove elektronske usluge su i Punomoćje za preuzimanje pasoša, Saglasnost vlasnika nepokretnosti za prijavu prebivališta punoletne osobe, državljanina Republike Srbije na adresu nekretnine čiji je vlasnik/suvlasnik, kao i Opoziv izjave/punomoćja/saglasnosti.

Da bi korisnik koristio usluge eDržavljanstvo ili eSaglasnost potrebno je da bude prijavljen na portal eUprava mobilnom aplikacijom ConsentID ili kvalifikovanim elektronskim sertifikatom.

 

Prethodni članakKVALITET VODE SA JAVNIH ČESMI I IZVORA
Naredni članakSTRUČNJACI POLJOPRIVREDNE SLUŽBE I DALJE NA RASPOLAGANJU KLADOVLJANIMA