ODRŽANA KONFERENCIJA O OBNOVLJIVIM IZVORIMA ENERGIJE

72

Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije (RARIS) održala je inicijalnu konferenciju na početku projekta „Obnovljiva energija za pametan rast i zaštićeno okruženje”.

Sastanak je održan u saradnji sa Privrednom komorom iz Vidina, a na inicijalnoj konferenciji bilo je reči o obnovljivim izvorima energije. Konferencija je realizovana u okviru projekta „Obnovljiva energija za pametan rast i zaštićeno okruženje“, koji sufinansira EU kroz Interreg IPA Program prekogranične saradnje Bugarska – Srbija. Na konferenciji su predstavljeni ciljevi i aktivnosti i način na koji će projekat biti realizovan.

„Ovim projektom želimo da unapredimo kapacitete za zaštitu životne sredine, razumemo obnovljivu energiju kao sredstvo za održivo korištenje prirodnih resursa i vidimo primere dobre prakse iz oblasti obnovljivih izvora energije. Konferencija je izazvala veliko interesovanje, okupivši preko 40 učesnika: Predstavnika lokalnih vlasti, vlasnike objekata sa obnovljivom energijom, preduzeća, organizacija i stručnjaka iz oblasti energetike i životne sredine i druge zainteresovane strane“.

Prethodni članakPOSADI SVOJE DRVO – UDAHNI ČIST VAZDUH
Naredni članakKLADOVO PRISTANIŠTE KRUZERA?