ODRŽANA SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

420

Održana je 27. sednici Opštinskog veća opštine Kladovo kojom su predsedavali Saša Nikolić, predsednik opštine i Bojan Božanović zamenik predsednika.

Na ovoj sednici prihvaćen je Izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu opštine Kladovo za period od 1. januara do 30. juna 2023. godine. Izvršenje prihoda je na nivou propisane dinamike, a u skladu sa tim i realizacija rashoda za taj period. Prihodi su ostvareni u iznosu većem od rashoda, tako da je suficit u budžetu opštine 57 miliona dinara.

Na sednici je usvojen predlog JP „Komunalac“, za redovno održavanje čistoće javnih površina, kao i Izveštaj o radu sa finansijskim izveštajem JP „Jedinstvo“ Kladovo, za proteklu godinu.

Članovi Opštinskog veća prihvatili su predlog o dopuni Odluke o obrazovanju opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Kladovo, predlog Odluke o obrazovanju i imenovanju komisije za procenu štete nastale nakon elementarne nepogode zbog dodele državne pomoći oštećenima u nevremenu ove godine.

Usvojeni su i predlozi Rešenja o upotrebi sredstava tekuće budžetske rezerve, Rešenja o izmeni rešenja o imenovanju stručnog tima za davanje koncesije za linijski prevoz putnika u prigradskom saobraćaju na teritoriji opštine Kladovo, kao i predlog Rešenja o izmeni rešenja o izboru članova lokalnog saveta za zapošljavanje.

Prethodni članakDANAS JE VELIKA GOSPOJINA
Naredni članakDEJAN PETROVIĆ BIG BEND ODRŽAO KONCERT U KLADOVU