ODRŽANA SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA U KLADOVU

220
Na 11. sednici Opštinskog veća jednoglasno je usvojen  predlog Odluke o dodeli sredstava iz budžeta opštine Kladovo za podsticanje programa i projekata od javnog interesa koje realizuju udruženja građana za ovu godinu. Sredstva iz budžeta u iznosu od 6,3 miliona dinara opredeljena su za 29 udruženja građana koja koja deluju u oblasti  zaštite životne sredine, socijalne i dečje zaštite, razvojem kulture i informisanja, kao i upravljanjem u vanrednim situacijama. 

foto:opština Kladovo

Većnici su usvojili cenovnik kojim su definisane umanjene nadoknadu za javne površina koje tokom sezone koriste ugostitelji. Oni u prvoj zoni izdvajaće 36 dinara dnevno po kvadratu korisne površine, tai iznos u u drugoj zoni je 30 dinara , u trećoj 26, dok je nadoknada u  četvrtoj zoni  24 dinara po kvadratu.

Na sednici je usvojena i Odluka o finansijskoj podršci mesnim zajednicama u iznosu od  ukupno milion dinara za troškove otklanjanjanjae kvarova na vodovodnoj mreži koji su nastali zbog radova radova na izgradnji kanalizacije u mesnim zajednicama kroz realizaciju projekta „Čista Srbija“.

Na konkursu Ministarstva kulture i informisanja „Gradovi u fokusu 2024“ podržan je projekat opštine „Kultura u pokretu “ u ukupnom iznosu od 12 miliona dinara za tekuće održavanje i nabavku opreme za multifunkcionalnu salu Doma kulture.

Reč je o radovima koji sadrže zamenu poda, stolica u u bioskopskoj sali i postavljanje novog bioskopskog platna, pa je na sednici Veća usvojena Odluka da se projekat kroz učešćeče opštine Kladovo podrži sa 2,3 miliona dinara.

Prethodni članakOPŠTINA KLADOVO OBELEŽAVA 500 GODINA TVRĐAVE FETISLAM
Naredni članakKLADOVO DOMAĆIN 20. SUSRETA UDRUŽENJA VASPITAČA SRBIJE