ODRŽANA „TRKA ZA SREĆNIJE DETINJSTVO“ U ORGANIZACIJI CRVENOG KRSTA /VIDEO/

456

U saradnji Crvenog krsta Kladovo i osnovnih škola sa teritorije naše opštine održana je tradicionalna „Trka za srećnije detinjstvo“ u Kladovu, Korbovu, Brzoj Palanci, Tekiji i Podvrškoj. Odziv je bio iznad svih očekivanja, navode organizatori i dodaju da je u ovoj manifestaciji učestvovalo više od 700 dece, roditelja i nastavnika, a prikupljeno je bluzu 82.000 dinara.

Trka za srećnije detinjstvo je najmasovnija humanitarna manifestacija koju već dugi niz godina organizuje Crveni krst i usmerena je ka deci i mladima. Osnovna škola u Kladovu uvek je spremna da se priključi ovakvim aktivnostima. Učenici, nastavnici, roditelji, volonteri Crvenog krsta u školskom dvorištu OŠ „Vuk Karadžić“ proveli su jedno divno pre podne zajedno, igrajući se, družeći se i to bez mobilnih telefona i tableta.

S obzirom na to da je poenta ove trke da naučimo da budemo solidarni i humani, ali i da promovišemo zdrave stilove života, u svim školama prikupljen je novac, a Crveni krst Kladovo je prikupljena sredstva preusmerio na školske fondove, škola učesnika, kako bi oni sredstva rasporedili na svoje ugrožene kategorije učenika, odnosno tamo gde je pomoć najpotrebnija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članakZASEDAO LOKALNI KLADOVSKI PARLAMENT /VIDEO/
Naredni članakNOVI NAČELNIK OPŠTINSKE UPRAVE KLADOVO, DUŠAN BELIĆ