Opština Kladovo ulaže maksimalne napore u borbi protiv epidemije

1860

Prema poslednjim podacima iz ZC Kladovo, u kladovskoj opštini su 342 lica aktivno pozitivna na korona virus. Tešku kliničku sliku ima 27 pacijenata i oni su upućeni na lečenje u ustanove tercijarnog nivoa zdravstvene zaštite. Loša situacija zadesila je i zaposlene u Zdravstvenom centru Kladovo, jer je trenutno pozitivno na korona virus čak 30 zdravstvenih i 7 nemedicinskih radnika. U izolaciji se nalazi 11 lekara, od kojih je 6 pozitivno na korona virus. Od početka epidemije korona virusa, 698 Kladovljana je bolovalo od korona virusa, od kojih je 330 izlečeno, a 26 preminulo.

– Štab za vanredne situacije opštine Kladovo sprovodi sve propisane mere Vlade Srbije u cilju sprečavanja širenja epidemije. U više navrata smo upućivali Zdravstvenom centru svu neophodnu medicinsku opremu, uključujući rukavice, maske, dezinfekciona sredstva i oksimetre. Podsećam da smo pre nekoliko meseci Zdravstvenom centru dopremili novo sanitetsko kombi vozilo, kako bi se na što bolji način pacijenti upućivali u ustanove tercijarnog nivoa lečenja – saopštava Dušan Belić, pomoćnik predsednika opštine Kladovo.

Iz opštine Kladovo još jednom upućuju apel građanima da se pridržavaju svih propisanih mera i da budu solidarni u ovoj teškoj situaciji.

Prethodni članakSve više roditelja traži da mlađi osnovci pređu na onlajn nastavu
Naredni članakI dalje visok broj zaraženih od korone u Kladovu