Sve više roditelja traži da mlađi osnovci pređu na onlajn nastavu

120

Usled straha od korona virusa, raste broj roditelja dece nižih razreda u kladovskoj osnovnoj školi, koji žele da njihovo dete pohađa nastavu onlajn. Podsećamo, prema odluci Vlade Srbije, na redovnoj nastavi u školi su od početka ove nedelje samo učenici od prvog do četvrtog razreda u osnovnim školama, dok su svi stariji razredi prešli na učenje na daljinu.

Direktorka OŠ Vuk Karadžić u Kladovu kaže da se u skladu sa preporukama Ministarstva prosvete, od početka nastanka epidemije korone, odobravaju svi zahtevi roditelja koji svoju decu žele da prebace na onlajn nastavu. Prema uputstvima dobijenim iz Ministarstva prosvete, postoje situacije kada učenici mlađih razreda obavezno prelaze na onlajn nastavu.

Ukoliko se u jednom odeljenju od virusa korona zaraze dva učenika ili nastavnik i jedan učenik, svi učenici tog odeljenja idu u samoizolaciju u periodu od 14 dana i tada nastavu pohađaju onlajn. Ukoliko je više od polovine učenika cele škole odsutno sa nastave u trajanju od najmanje 2 radna dana – bilo zbog zaraze, samoizolacije ili prelaska na onlajn nastavu na zahtev roditelja, cela škola prelazi na onlajn nastavu, objašnjava Jovanovićeva.