OSMOMARTOVSKI BAZAR U KLADOVU

916

Tradicionalno, svake godine uoči 8. marta – Dana žena, na jednom od gradskih platoa u Kladovu je bazar na kome svoje proizvode predstavljaju daroviti prodavci.

Petnaestak tezgi Turističke organizacije opštine Kladovo već nekoliko dana postavljene su na platou ispred Doma omladine. Na ovom mestu, koji je sada izložbeno-prodajni prostor, svoju robu izlažu svi oni koji to žele.

Na tezgama, ali i u glavnoj ulici je najviše cvetnih aranžmana (buketa, ikebana), ručnih radova, umetničkih slika i neizbežnog rezanog i sakcijskog cveća koje se najviše poklanja za praznik posvećen ženama.

Treba kupiti poklon za Dan žena (ko može). Mala pažnja, a mnogo znači jer sreća je u sitnim stvarima. Kod kuće te dočeka osmeh, zagrljaj, poljubac i neki kolačić. Eto srećne porodice. A i komšinicu, koleginicu, baku obradujte…

Pripadnice lepšeg pola, kako su nam rekle, Međunarodni dan žena – 8. mart uglavnom slave u krugu svojih najmilijih: pododice, prijatelja, kumova, dece, ali i sa kolegama sa posla u ovdašnjim restoranima uz zakusku i muziku.

Prethodni članakSVETA ARHIJEREJSKA LITURGIJA ODRŽANA U KUPUZIŠTU
Naredni članakKLADOVO NA SAJMU TURIZMA U BERLINU