OTVOREN KONKURS ZA REZERVNE OFICIRE U AVIJACIJI

250

Ministarstvo odbrane uputilo je poziv svim mladićima i devojkama do 27 godina sa diplomom osnovnih akademskih studija civilnih fakulteta da se prijave za vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire roda avijacije.

Priliku da sednu u kokpit najsavremenijih aviona i helikoptera Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane imaće kandidati koji, nakon što zadovolje opšte uslove konkursa, medicinske i psihološke provere, savladaju selektivnu padobransku i letačku obuku. Mladići i devojke koji sa uspehom završe šestomesečno osposobljavanje dobiće mogućnost da odmah stupe u profesionalnu vojnu službu i kao oficiri roda avijacije u jedinicama RV i PVO nastave letačku obuku i dobiju zvanje pilota.

Zainteresovani kandidati mogu da podnesu prijave u centrima Ministarstva odbrane, šalterima Pošte ili na portalu eUprave. Konkurs je otvoren do 31. marta, a sve dodatne informacije o uslovima i načinu konkurisanja mogu se dobiti u Komandi Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane u Zemunu (Glavna 1) ili na brojeve telefona 011/3074-128, 011/3074-008 i 011/3074-027.

Tekst javnog oglasa dostupan je ovde

Prethodni članakOPORAVLJENI RIS RISTA VRAĆA SE U PRIRODU
Naredni članakPOČELE PRIPREME FUDBALERA BRODOREMONTA ZA NASTAVAK PRVENSTVA