OVACIJE ZA UČESNIKE JAVNOG ČASA “ TIHO NOĆI“ U OŠ „VUK KARADŽIĆ“

1047

Himnom Bože pravde u izvođenju hora OŠ „Vuk Karadžić“ započeo je Javni čas „Tiho noći“ u izvođenju učenika petog razreda koji pohađaju versku nastavu i građansko vaspitanje. Petaci su uz podršku svojih nastavnika na impresivan način publici dočarali ambijent sa Prvog Svetosavskog bala 1834. godine koji je održan je povodom dodeljivanja ordena knezu Milošu od strane tadašnjeg sultana.

U posebno ukrašenoj sali, sa posebnim osvetljenjem i posebnom muzikom na bal je bila pozvana elita tadašnjeg srpskog društva, o čemu svedoči i piše začetnik srpskog novinarstva Dimitrije Davidović koji kroz Srpske novine objašnjava da je odlikovanje kneza Miloša bila velika čast i za državu i za vladara.

Orden od Mahmuda Drugog, turskog sultana otvorio vrata toj velikoj proslavi u dvoru u
Kragujevcu koji je tada bio srpska prestonica. U realizaciji Javnog časa koji ima za cilj da se šire vidici znanja učestvovali su i učenici OMŠ „Konstantin Babić“ navodi Gordana Jovanović direktorka OŠ „Vuk Karadžić“.

Javnom času „Tiho noći“ u prepunom holu OŠ Vuk Karadžić u pratnji sveštenstva hrama
„Sveti Đorđe“ prisustvovao je i Vladika Ilarion, episkop Timočki koji je bio impresioniran načinom na koji su mališani dočarali dešavanja na Prvom Svetosavkom balu. Za uloženi trud, znanje veštine i kreativnost nagrađeni su dugotrajnim aplauzom oduševljena publike.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva

Prethodni članakDEDA MRAZ U UDRUŽENJU „NADA“
Naredni članakNA MEMORIJALU „RADOJE ĐUROVIĆ“ RUMUNI PODIGLI PEHAR