NA MEMORIJALU „RADOJE ĐUROVIĆ“ RUMUNI PODIGLI PEHAR

810

Igrači Rumunske ekipe „Drobeta “ iz Turn Severina podigli su pobednički pehar na memorijalu „Radoje Đurović“  jer su sa 6:1 savladali  restoran „Zlatna priča“. Finalni meč u dvorani SC „Jezero“ posmatralo je više od 1500 gledalaca koji su uživali u golovima i atraktivnim potezima majstora petoparca.

U završnom meču više neizvesnosti bilo je u prvom poluvremenu koje je završeno nerešenim rezultatom(1:1) zahvaljujući odličnim odbranama Vasilija Matejevića. U nastavku Dejan Stojanović i Stefan Čokanjelović nisu imali adekvatnu podršku saigrača, presudili su  kvalitet i duža klupa Rumuna koji su  izrešetali mrežu rivala. Utakmica za treće mesto nije odigrana, igrači ekipe Comi prom posle eliminacije od Rumuna u polufinalu (2:3) nisu izašli na megdan Termoventu koji je bez borbe stigao do trećeg stepenika pobedničkog postolja.   Uvod u finalni meč bila je revijalna utakmica u kojoj su nekadašnji saigrači i prijatelji  igrali za Radoja Đurovića legendarnog fudbalera i trenera Đerdapa, Brodoremonta i Ključa. Priznanje namenjeno najboljem golmanu otišlo je u ruke Vasilija Matejevića (Zlatna priča) dok je njegov saigrač Stefan Čokanjelović sa sedam golova prvi strelac turnira na kome se u šest kategorija nadmetala 41 ekipa.

Plasman mlađih kategorija, petlići: Brodoremont 1, Brodoremont 2, Đerdap plavi,pioniri: Lavovi, Dobrila ,Sokolovi, mlađi kadeti: Zmajevi, Lavovi,Šampioni, stariji kadeti: Nev look, Lamuara (Negotin), Alas junior, omladinci: Comi prom, MIG, Pekara Barbulović.

Priznanja najboljim ekipama i pojedincima uručili su Aleksandar Dobrić sekretar OFS Kladovo, Miloš Šenjanović i Borko Tufajević  predsednik i generalni sekretar Sportskog Saveza Kladovo dok je Tudoru Magošu kapitenu Drobete pobednički pehar u ime porodice uručila Dragana, ćerka Radoja Đurovića.

 

Novčanu nagradu u iznosu od 19.200 dinara za osvojeno treće mesto fudbaleri Termoventa uplatili su za pomoć Dejanu Tojiću, mladiću iz Grabovice kome nedostaje novac za odlazak u Tursku na operaciju bubrega.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva

Prethodni članakOVACIJE ZA UČESNIKE JAVNOG ČASA “ TIHO NOĆI“ U OŠ „VUK KARADŽIĆ“
Naredni članakU PETAK SEDNICA SO KLADOVO