PONOVO JESENJI RASPUST ZA OSNOVCE

634

Osnovci će u narednoj školskoj imati četiri raspusta – jesenji, zimski, prolećni i letnji, dok će srednjoškolci imati tri – zimski, prolećni i letnji, predviđeno je novim školskim kalendarom Ministarstva prosvete za narednu školsku godinu.

Prvo polugodište za osnovce počinje u utorak 1. septembra, a završava se 29. januara.U školski kalendar ponovo je uveden jesenji raspust koji će za osnovce trajati svega tri dana – od 11. do 13. novembra, dok će učenici
srednjih škola odmarati samo 11. novembra kada je državni praznik Dan primirja u Prvom svetskom ratu. Drugo polugodište počinje 17. februara, a završava se 4. juna za učenike osmog razreda, a 18. juna za đake od prvog do sedmog razreda. Maturanti gimnazija sa školom
završavaju 21. maja, đaci završnih razreda srednjih stručnih škola 28. maja, a svi ostali srednjoškolci u školu će ići do 18. juna. I naredne školske godine zimski raspust je podeljen u dva dela. Prvi deo počinje 31. decembra, a završava se 8. januara, a drugi deo traje od 1. do 16.
februara. Osnovci će imati nešto duži prolećni raspust – od 30. aprila do 7. maja, dok za učenike srednjih škola prolećni odmor traje do 4. maja.

Prethodni članakPOMOĆ DRŽAVE PRIVREDNICIMA
Naredni članakKVALITET VODE ZA PIĆE SA GRADSKE ČESME