POSTAVLJANJE ZAŠTITNIH OGRADA U ZONAMA KLADOVSKIH ŠKOLA /VIDEO/

976

U cilju povećanja bezbednosti dece u saobraćaju, lokalna samouprava nastavila je sa uređenjem zona pored obrazovnih ustanova u Kladovu. Ovih dana postavljaju se zažtitne pešačke ograde.

„Sva sredstva koja su namenski izdvojena za uređenje zona oko škola, potiču od naplaćenih kazni od nesavesnih učesnika u saobraćaju. Zaštitne pešačke ograde dužine 230 metara postavljene su kod OŠ “Vuk Karadžić”, a narednih dana biće postavljene ispred Srednje škole u dužini od oko 50 metara. Ukupna vrednost radova je 1,3 miliona dinara“, kazala je Danijela Bojanić, koordinator Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Kladovo.

„Ograde se postavljaju u cilju zaštite i usmeravanja pešaka na pešačke prelaze, a gde su učesnici u saobraćaju pre svega naši najmlađi sugrađani. Osim fizičkog obezbeđenja zona oko škola u narednom periodu lokalna samouprava potenciraće edukaciju najmlađih kako bi njihova bezbednost bila zasnovana na preventivi“, rekao je Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo.

Savet za bezbednost saobraćaja opštine Kladovo kontinuirano, tokom cele godine, radi na realizaciji projekata koji se tiču povećanja opšte bezbednosti saobraćaja, posebno đakaa. U narednom periodu nastaviće sa sa realizacijom programa kroz edukacije kako bi se proširila svest i dece i građana o neophodnosti poštovanja saobraćajnih pravila, naročito u zonama škola.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članakAKCIJA DAVANJA KRVI 24. AVGUSTA
Naredni članakOBJAVLJENA LISTA PRIJAVLJENIH KANDIDATA ZA POPISIVAČE POLJOPRIVREDE