PREZENTACIJA DONJEG PODUNAVLJA NA SAJMU TURIZMA

660

Prezentacija „Donje Podunavlje – turistička destinacija budućnosti“, održaće se u okviru Sajma turizma u cilju promocije ovog regiona kao turističke destinacije koja tek treba da pokaže svoj potencijal.

Nakon prezentacije, posetioci će moći da prisustvuju panel diskusiji na istu temu. Moderaciju panela vodiće predstavnici TrippinSrbija, jedni od prvih turističkih blogera u Srbiji, a ujedno će predstaviti Donje Podunavlje iz svog ugla. Panelisti koji će govoriti o turizmu Donjeg Podunavlja su: Dragan Popović, predsednik opštine Majdanpek, Nebojša Mijović, predsednik opštine Golubac, Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo, Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin, Alexander Beetz, vođa projekta „EU za kulturno nasleđe i turizam“. Prezentacija se održava u četvrtak, 23. februar, od 14 časova u maloj konferencijskij sali, hala 4, štand 4077.

Prezentaciju i panel diskusiju organizuju turističke organizacije Golupca, Majdanpeka, Kladova i Negotina, turistički prostori Golubački grad i Lepenski Vir i zaštićeno prirodno područje Nacionalni park „Đerdap“uz podršku Dunavskog centra za kompetenciju i projekta „EU za kulturno nasleđe i turizam“ koji sprovodi GIZ.

Aleksandra Vasiljević, v.d. direktora Turističke organizacije opštine Kladovo, ističe da su svi učestvovali u pripremi, organizaciji i idejama za sajam kako bi se što bolje predstavili potencijali i lepote Donjeg Podunavlja. Na samom štandu emitovaće se promo filmovi na video bimu, a za posetioce i potencijalne turiste biće organizovana nagradna igra sa vaučerima koji obezbeđuju noćenja, obroke u lokalnim restoranima i obilaske raznih lokaliteta uz stručnu pratnju vodiča u trajanju od tri do pet dana. Cilj je da se produži boravak turista u ovom delu Srbije, ali i da se upotpuni njihov odmor.

„Vaučeri dodatno motivišu turiste da posete i dožive sve lepote Donjeg Podunavlja, a ujedno učvršćuju saradnju između opština koje čine ovaj region. Dugogodišnji zajednički nastup Donjeg Podunavlja na Sajmu turizma je samo jedan od pokazatelja dobre saradnje. Iz godine u godinu dopunjujemo naše sadržaje i turističku ponudu. Kladovo će se predstaviti promotivnim spotom sa prirodnim i antropogenim lokalitetima, reklamnim materijalom, a pripremili smo i novu brošuru sa smeštajnim kapacitetima zato što su statistički podaci pokazatelji dokaz da broj ležajeva, a samim tim i broj noćenja raste. Valja napomenuti da je lane u opštini Kladovo bilo 40.000 poseta i 102.000 noćenja, od čega je 80.000 domaćih turista zahvaljujući velikim delom vaučerima koje obezbeđuje država“, kazala je Aleksandra Vasiljević v.d. direktora TO Kladovo.

Sajam će ove godine biti usmeren ka oporavku i obnovi turističkog ambijenta, promociji trendova i inovacija, a posebno ka predstavljanju ponude Srbije kao turističke destinacije. Zemlja domaćin ovogodišnjeg Međunarodnog sajma turizma u Beogradu je Kina. Ovaj 44. Međunarodni sajam turizma, koji je najznačajnija turistička manifestacija u zemlji i jugoistočnoj Evropi,  održava se od 23. do 26. februara. Turističku ponudu će predstaviti više od 25 zemalja širom sveta.

Prethodni članakDOBROVOLJNO DAVANJE KRVI 23. FEBRUARA
Naredni članakVODOSNABDEVANJE