RADOVI NA KOMUNALNOJ INFRASTRUKTURI ŠIROM OPŠTINE KLADOVO

108

Širom opštine Kladovo radi se na uređenju putne infrastrukture, završeno je krpljenje udarnih rupa u gradu iselima. Održavaju se vodotokovi drugog reda, očišćena je Kamenička reka.

Putari su ovih dana bili angažovani na krpljenju udarnih rupa na više deonica širom opštine Kladovo. Radilo se kako u gradu takoi u pojedinim selima kladovske opštine. Zakrpljene su udarne rupe u Grabovici, Ljubičevcu i Davidovcu. Ovi radovi se finansiraju iz opštinskog budžeta, a realizovalo ih je preduzeće „Štrabag“. Saniran je nekategorisani Beljanski put u dužini od 13 kilometara nasipanjem šljunkovite mase, a urađena je i sanacija sedam kilometara Kilomskog puta u ataru Brze Palanke.

Po planu je realizovano i čišćenje rečnog korita Kameničke reke. Ova reka za veoma kratko vreme nadođe i može da ugrozi domaćinstva kao za vreme septembarskih poplava koje su 2014. godine pogodile opštinu Kladovo. Radove je po ugovoru sa opštinom Kladovo sprovelo JP „Komunalac“. Reč je o dokumentu koji sadrži metodologiju delovanja i postupanja u sprečavanju rizika od polava, kao i prioritetne preventivne radove u zoni oko 220 kilometara vodotokova drugog reda koliko ih je na području opštine Kladovo.

Ovaj posao se radi u okviru uređenje vodotoka i zaštitu od poplava na vodama II reda i ostalim vodnim objektima za zaštitu od erozije i bujica koji su u javnoj svojini, upravlja i brine o njihovom namenskom korišćenju, održavanju i čuvanju, jedinica lokalne samouprave na čijoj se teritoriji objekti nalaze.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članakJAVNI KONKURS ZA SOLARNE PANELE OTVOREN DO 21. NOVEMBRA
Naredni članakKLADOVSKA ZELENA PIJACA DOBRO SNABDEVENA