RARIS PREDSTAVIO ISTOČNU SRBIJU U RUMUNIJI

622

Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije (RARIS) u Rumuniji je predstavila istočnu Srbiju na Evropskom BIO Festivalu.

U gradu Polovradji u Rumuniji, od 31.08. do 03.09. održan je Evropski BIO Festival posvećen bio proizvodima i lokalnoj tradiciji. Na festivalu su učestovale firme koje se bave proizvodnjom i preradom poljoprivrednih proizvoda i hrane, proizvođači tradicionalnih proizvoda i nevladine organizacije iz oblasti bio-proizvodnje.

Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije je organizovala zajednički štand Srbije na kojem su predstavljeni: organski med TIMOMED Knjaževac, tradicionalni likeri GLIKERIJA Kladova, čajevi od samoniklog bilja ADONIS Sokobanje, organsko vino vinarije TODOROVIĆ Knjaževac,  džemovi od divljeg voća UKUSNO MARKOVIĆ Brusnik, sokovi bez dodatog šećera DEMETRA Knjaževac.

Na istom štandu su predstavljeni i Regionalni brend istočne Srbije Balcanica Superiror kao i elementi tradicionalnog kulturnog nasleđa koje je pripremilo udruženje IZVOR iz Knjaževca: dvropređne čarape, Timočki vez i etno haljine.

Festival je organizovalo Udruženje BIO Rumunija, zajedno sa partnerskim udruženjima iz Poljske, Republike Moldavije, Mađarske, Bugarske i Srbije.

Prethodni članakRADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI
Naredni članakNOVAC DECI DO 16 GODINA BIĆE UPLAĆEN DO 1. OKTOBRA