RASPISAN LIKOVNI KONKURS „BAJKOVITI SNOVI“

264

Dečije odeljenje Biblioteke „Centar za kulturu“ Kladovo, povodom 2. aprila Međunarodnog dana knjige za decu, raspisuje likovni konkurs „Bajkoviti snovi“.

Likovni konkurs je namanjen za školarce od sedam do deset godina i biće podeljen u dve kategorije: I kategorija za uzrast dece od 7 do 8 godina i II kategorija za decu od 9 do 10 godina.

Konkurs je zasnovan na delima poznatog danskog autora Hansa Kristijana Andersena. Tokom godina, bajke kao što su Snežna kraljica, Mala sirena, Carevo novo odelo, Ružno pače, Devojčica sa šibicama, i druge, inspirisale su mnoge umetnike različitih pravaca od pozorišnih predstava, muzike do animiranih filmova.

Cilj konkursa je da osnovci koristeći dela Andersena razviju maštu, kreativnost i originalnost u izradi radova. Deca su pozvana da kreiraju sopstvenu vizuelnu interpretaciju jedne omiljene bajke ovog pisca.

Kreativni rad može biti crtež, slika, kolaž, grafika, a tehnika po izboru. Stručni žiri izabraće najbolje radove koji će biti izloženi u galeriji „Centara za kulturu“. Potrebno je radove lično doneti u biblioteku, ostaviti ime i prezime, adresu, broj telefona, školu, razred, ime učitelja  Konkurs je otvoren do 30. marta. Proglašenje pobednika, uručivanje nagrada održaće se 3. aprila od 18 časova u prostorijama biblioteke.

Prethodni članakAUDICIJA ZA „RITAM EVROPE“ 19. MARTA U KLADOVU /VIDEO/
Naredni članakPOTPISIVANJE UGOVORA ZA ENERGETSKU EFIKASNOST