SAJAM ETNO HRANE I PIĆA

325

Sajam etno hrane i pića održava se od 24. do 27. novembra na Beogradskom sajmu. Ovo je regionalna smotra prehrambenih proizvoda namenjenih tržištu, pripremljenih po tradicionalnim receptima, na tradicionalni način.

Reč je o nacionalnim specijalitetima, proizvodima karakterističnim za uža geografska područja, najčešće ručne izrade i od organski gajenih sirovina. Manifestacija afirmiše tradicionalne proizvode kao prvorazredne tržišne i izvozne artikle, koji treba da postanu i nezaobilazni element turističke ponude. Radi se o proizvodima sa zaštićenim geografskim poreklom ili onima čija se zaštita preporučuje. Cilj je utemeljenje robne marke etno proizvoda, odnosno brendiranje tradicionalnih proizvoda.

„Ako volite ili želite da probate nešto novo sa srpskim geografskim poreklom, pozivamo vas na  Etno sajam hrane i pića. Obećavamo vam vrhunske specijalitete poput leskovačkog ajvara, pirotske peglane kobasice, gibanice, različitih džemova… preporukama nema kraja! Doživite ukuse tradicije“, navode iz Turističke organizacije Srbije.

Foto Etno sajam

Prethodni članakKONCERT FOLKLORNIH ANSAMBALA U KLADOVSKOM DOMU KULTURE
Naredni članakMRATINDAN