ŠKOLA IZ PODVRŠKE DOBILA SVETOSAVSKU NAGRADU

258

Osnovna škola „Ljubica Jovanović Radosavljević“ iz Podvrške dobitnik je ovogodišnje Svetosavske nagrade Ministarstva prosvetza doprinos u unapređivanju kvaliteta rada ustanove u svim segmentima.

Osmogodišnja škola iz opštine Kladovo u proteklih nekoliko godina postigla je mnogo za svoje selo, postala je ponos svog mesta, opštine i šire okoline.

Dugogodišnjim zalaganjem, angažovanjem i kontinuiranim radom celokupnog tima škola je pretvorena u modernu ustanovu sa odličnim materijalno-tehničkim uslovima za rad i sa visokim kvalitetom nastave, koji pre svega nastoji da bude po meri svojih učenika, kojih je 48 i da uvaži sve specifičnosti sredine u kojoj deca odrastaju.

To potvrđuju primeri odličnih đaka i njihovi uspesi na takmičenjima tokom osnovne škole, kao i uspešan nastavak školovanja u srednjoj školi i na fakultetu. U školi se posvećuje pažnja svakom učeniku i realizuju se različiti projekti-navodi direktorka škole Dragana Dumitrašković.

foto:Ministarstvo prosvete

Škola godinama ostvaruje i uspešnu saradnju sa Кulturnim društvom Podrvška iz Beča. Za meštane Škola je postala centar zbivanja, nadomešćujući učenicima nedostatak kulturnih dešavanja, organizovanjem manifestacija, priredbi i festivala nauke, gde imaju priliku da i sami učestvuju, da se izraze i primene znanje.

Potvrda kvaliteta je što je Škola 2013. i 2023. godine ocenjena najvišom ocenom na spoljašnjem vrednovanju rada.

Prethodni članakRADOST SAVINDANA U MANASTIRU VRATNA
Naredni članakDONJE PODUNAVLJE NA 45.SAJMU TURIZMA