DONJE PODUNAVLJE NA 45.SAJMU TURIZMA

116
U TOO Kladovo u toku su pripreme za učešće na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji je na programu od 22. do 25. februara na Beogradskom sajmu. Pod sloganom „Avantura počinje ovde!“ u hali 4  biće predstavljeno Donje Podunavlje kao turistička destinacija sa objedinjenom ponudom opština Golubac, Majdanpek, Kladovo, Negotin i najverovatnije Smederevo.
Turističke organizacije posetiocima će prezentovati Smederevsku i Golubačku tvrđavu, arheokoški lokalitet Lepenski vir, Nacionalni park Đerdap,u minule tri godine obnovljenu tvrđavu Fetislam sagrađenu pre 500 godina, Rajačke pivnice.

Osim ogromnog potencijala u kulturnom nasleđu, prirodnim lepotama, gastronomiji i ljubaznim domaćinima, ovaj region je prepoznat i kao destinacija koja će tek pokazati svoje pune kapacitete u turizmu, smatraju nadležni.

Država partner na 45. Međunarodnom sajmu turizma biće Grčka, saopštilo je Ministarstvo turizma i omladine. Na najznačajnijoj turističkoj manifestaciji u Jugoistočnoj Evropi biće prisutno više od 500 izlagača iz 27 zemalja, najavili su organizatori.
Prethodni članakŠKOLA IZ PODVRŠKE DOBILA SVETOSAVSKU NAGRADU
Naredni članakU SRBIJI SVE MANJE POLJOPRIVREDNIH PENZIONERA